Bokskog maj 2013

 

Bokskog och vitsippor i Skåne på våren är oslagbara! Vi ska försöka fånga dem med ögat och med kamera. Därför ska vi ta med oss Olivia som är mästare på att fotografera. All bilder i den här dagboken är fotograferade av henne.

 

 

9 maj

Vi plockar upp Olivia och Alladin och vänder sedan söderut. Ett fikastopp vid Ölmevallasjön. Nästa stopp blir vid Laxbutiken där vi stannar på en parkering för att fixa lunch. En näktergal håller konsert i buskaget intill husbilen och det är ett lätt duggregn. När vi börjar köra igen ljusnar det söderut. Vi kom fram till Skäralids camping i 2-tiden. Gjorde en eftermiddagsvandring på 2 tim och njöt av vitsippor och nyutslagna bokar. Solsken, varmt och fint.

 

10 maj

En god natts sömn. Frukost och sedan ännu en vandring i bokskogen. Denna gång lite längre ca 3 tim. Gott med en paus! Packade ihop och ställde färden mot Kivik. Körde förbi Brösarps backar och gjorde ett kort stopp för att gå på upptäcksfärd bland gullvivorna. Det fanns en del, men inte lika mycket vi sett tidigare år. Kanske beroende på tiden. Körde till Kiviks familjecamping där vi fick en plats trots att det var rätt fullt. Lite gräs fanns där Alladin kunde pusta ut! Gick en promenad ner till havet och bort till Kivik och köpte glass. Gott väder.

 

11 maj

Efter frukost och disk körde vi till Kiviks musteri och gjorde några små inköp. Parkerade sedan vid en av ingångarna till Stenshuvuds nationalpark. Gick en promenad upp på norra huvudet från vilket man har milsvid utsikt över havet. Vacker bokskog och massor med vitsippor. Tillbaka vid bilen käkade vi lunch och sedan var det dags att börja köra hemåt. Via väg # 9-19-22-21-24-E6 kom vi så småningom till Varbergs naturum för middag och fågelskådning. Körde sedan hem och lämnade av Olivia och Alladin innan vi återvände till Fjäråsbräcka för övernattning.

 

12 maj

Regnat lite i natt. Solig och fin morgon. Helt ensamma och lugnt på parkeringen i natt. Gick en kort promenad till kolerakyrkogården och sedan ner till Lygnern. Körde till Näsbokroks naturreservat där vi läste, promenerade och åt lunch innan vid åkte hem. Hemma vid 13-tiden.