Hornborgasjön och historiska platser i Västergötland april 2013

 

Vi gör ännu ett besök vid Hornborgasjön och besöker några historiska platser i Västergötland

 

17 april

Vi har lämnat Önnered vid 19-tiden. Först ett besök på ICA-MAXI för lite komplettering av förråden. Körde E20 och svängde av mot Herrljunga/Falköping. Körde fel vid Gökhem och hamnade i Falköping. Tog väg 184 mot Skara och var framme vid Hornborgasjön/Trandansen kl. 22.

 

18 april

Efter frukost flyttade vi till "Utsikten" där vi intog parkettplats. Mycket regn under morgonen. Temperaturen låg på måttlia +10 oC. Det är många tranor på området. De käkar för fullt, men när det börjar skymma lyfter de och flyger ut till något grunt område i sjön där de övernattar. Förskräcklig blåst på kvällen och senare under natten.

 

19 april

Bilen har skakat och gungat, men vi har sovit gott. Vinden avtog framåt morgonen. Temperaturen +6,5 oC. Vi käkar frukost, håller andakt, tömmer toa i utställd behållare (bra ordnat!) och sedan flyttar vi oss till Naturum vid Hornborgasjöns nordostlig ände. Här är det också många husbilar på parkeringen. Det är gott om fågelskådare med långa kikare och kameraobjektiv. Fåglar beskådas både i vatten och på land. I denna ände av sjön är det inga tranor. När vi skådat färdigt börjar vi hemresan vi Torbjöntorp med ett stopp på Ekornavallen och sedan vidare mot Trädet med ett stopp i Karleby där det bl. a. finns gånggrifter. Körde vidare via Annelund till Alingsås där avskedsmiddag intogs på MAX.