Kolmården/Stockholm/Falun april 2013

 

Skollov och vi åker till Kolmården med ett av våra barnbarn.

 

 

3 april

Vi har hämtat upp ett av våra barnbarn, Olivia, som har skollov. Vårt mål är Kolmårdens djurpark där hon ska få fotografera djur. Vi kör RV 40 till Jönköping och sedan E4 till avtagsvägen till Kolmården. Fortfarande mycket stora snödrivor på parkeringen, men snöfritt på vägar och parkering. Vi anländer lagomt för en snabb rundtur i parken innan det är stängningsdags. Besök hinns dock med hos tigrarna, aporna och i matserveringen.

Vi kör sedan till Kolmårdens camping där vi är nästan ensamma så här tidigt på säsongen. Mycket snö på campingen. Det är förstås vinterkläder som gäller!

 

4 april

Vaknar upp till en strålande morgon. Temperaturen är -5.5oC och bilen har frusit fast under natten! Lite hett vatten under hjulen gör att vi kan ta oss ut från platsen och vi kör mot Stockholm. Vi kör rätt in i centrum för att på Kungsgatan hämta upp en beställd stol till min bror. Vi lyckas pressa in den på passagerarsidan. Via Skeppsbrokajen där vi avnjuter en snabb lunch bestående av pannkakor. BM och Olivia lämnar bilen för att besöka Fotografiska museet medan jag fortsätter till Starrängsringen där jag lyckas hitta en plats.

 

5 april 

BM och Olivia utforskar Stockholm under förmiddagen. Det blir fika i Gamla Stan och ett besök utanför Kungliga Operan medan jag besöker min bror. Gemensam lunch på Café 21 varefter vi fortsätter mot Falun dit vi kom i 17-tiden. Middag på TzaZiki och sedan TV med Let's Dance hos BM:s syster.

 

6 april

Har sovit gott på gatan i natt! Temperaturen ute är -3.5oC, medan innetemperaturen är den inställda +18oC. Lämnade vid 9.30-tiden och via Borlänge, Ludvika kom vi till Grythyttan där det blev lunch på Matens Hus. Med oss i bilen har vi nu också BM:s syster, Irene som ska bo hos oss några dagar. Nästa stopp blev Sjötorp där det serverades kaffe. Fortsatte sedan hem dit vi kom 18.30.

 

Alla bilder under denna resa är fotograferade av OLIVIA!