Köpenhamnsresa i oktober 2007

 

Oktober 12

Började med att köra till Autohallen i Hol för att hämta vår husbil. Sedan hem för packning. Allt klart och vi kom iväg kl. 10. Passerade vår gasolhandlare och köpte ny flaska sedan bar det iväg mot Helsingborg. Tog färjan till Helsingör. Gjorde en avstickare till campingen i Naerum för att ”kolla läget”. Fortsatte sedan till Köpenhamn där vi först besökte Fisktorget som enligt uppgifter i Garmin skulle finnas ställplatser för husbilar. Visade sig att det bara fungerade på sommaren. Körde ut på Amager och hamnade så småningom på parkeringen vid Operan. Kombinerad lunch/middag dukades fram och avnjöts med utsikt över Köpenhamn. Hittade sedan en bra parkering på Slotholmsgade 10 där vi blev kvar över natten. Lite dyrt, totalt 80 Dkk från kl. 17.30 till 8.20 påföljande dag.

Gick ut i "Kulturnatta" och besökte bl. a Carlsbergs Glyptotek, Torvaldsens Museum, Rådhuset och kungliga representationsvåningarna på Carlsborgs Slott samt Nationalmuseet.

 

Oktober 13

Efter en god natt och stärkande frukost körde vi till Stockholmsgatan 11 där vi parkerade för att besöka Statens Museum för konst. B-M tillbringade drygt 2 timmar där medan jag nöjde mig med hälften. Resten av tiden gick åt till att köpa bröd, fika och läsa. Körde sedan tillbaka till Slotsholmsgatan dör vi parkerade igen. Gick till Nytorg och käkade lunch på ett välbekant ställe! Via ströget med besök på Konglige Dansk och Kungens Nytorg fortsatte vi tillbaka till bilen. Körde till Svanemöllehamnen där vi hittade en fin plats på en "blindtarm" längs havet. Där är vi nu och har parkerat för natten.

 

Oktober 14

Mycket lugnt och en underbart fin morgon, med klar sol över Öresund. Tog en promenad längs vallen medan B-M läste sina "läxor". Körde till Christiansborgs Slott. Gick en rundvandring på ca 1.5 tim. Mycket imponerande! Magen började kalla på uppmärksamhet och vi försökte bli insläppta på "Leonora", vid slottet, men utan framgång. Körde till Fredensborg, med samma dåliga resultat på Hotel Fredensborg Store Kro. Fortsatte till Humlebäck, där samma dåliga resultat blev det på Humlebäck Gamle Kro. Landade till slut på Kölles Gård mittemot på andra sidan 152: an. Köpte lite fikabröd i bageri i Humlebäck. Tydligen populärt ställe där det vid 15-tiden var de längsta köer vi sett på ett bageri. Står nu vid Louisiana där jag vaktar bilen medan B-M går på utställning och beundrar verk av Simon Freuds barnbarn, Lucian Freud.

Körde vidare till Helsingör, ombord på färjan mot Helsingborg och sedan raka vägen hem. Hemma ca 20.30.