Resan till Kolmården

 

Följande anteckningar är skrivna av Olivia när vi gjorde en utflykt till Kolmården.

 

Oktober 31

 

Vi åker och åker. För att inte tröttna så mycket får Hugo, Olivia, mormor och morfar godis. Klockan är bara halv sex men det är ganska mörkt. Vi kommer att åka genom Jönköping där Amy Diamond bor. Jönköping ser ut som en vanlig stad. Vi stannar på "Eurostop" och ska försöka kolla på "Hjärnkontoret".

Vi försökte och försökte och försökte. Men det gick inte så bra.

Nu ska vi åka till Glyttinge camping. Navigatorn pratar och pratar men vi tröttnar aldrig på den. Väg, väg och väg. Vi har nu åkt 17 mil och vi börjar bli lite trötta. Men vi håller ut! Vi är fortfarande i Amys stad. Men vi har bara 11,4 mil kvar. Det blir mörkare och mörkare. Nu är det supermörkt! Även om det är mörkt ser vi inga stjärnor. Det är nu 8, 8 mil kvar till campingen och vi är trötta. Jippi, vi är framme vid campingen!

 

November 1

 

Vi har sovit bra och klockan är tio minuter i sju. Nu ska vi äta frukost. Nu är vi klara med frukosten. Vi har radion på. Nu har vi sett på film och nu ska vi åka. Vi är framme vid Kolmården och vi har ett busigt humör.

Nu har vi varit på Kolmården och där fanns en massa djur t ex delfiner (a, b, c,) tigrar (tigern stoppade huvudet i busken när Olivia tog kort på den!), apor och surikater.

Nu har vi åkt en bit och navigatorn pratar. Vi äter på MacDonalds i Jönköping och nu ska vi åka hem.

Nu är vi hemma och vi är supertrötta!

 

(Olivia och Hugo bars sovande in till sina egna sängar efter en "ansträngande" tvådagarsresa till Kolmården.)