Dagbok från en resa till Åkulla januari 2013

 

Vi ska försöka åka lite längdskidor och vi har siktat in oss på Åkulla fritidsområde där det ska finnas snö.

 

 

21 januari

Försöker starta upp efter stillastående sedan senare delen av november 2012. Cirkulationspumpen i värmesystemet vägrar fungera. Efter två säkringsblåsningar ger jag upp. Vi kör till Codat i Fritsla och de byter pumpen. Även vattenutkastaren i diskhon får bytas då en mikrobrytare i den har gett upp. Efter dessa två operationer fungerar systemet igen och vi kör till Åkulla. Vi inser att det finns gott om snö, så det blir nog inga problem med skidåkning. På parkeringen kopplar vi in ström. I morgon blir det skidåkning.

 

22 januari

Vaknar till en kall morgon -7o ute, men inne r det +18oC. Har ställt värmepannan på 2 kW. Vi äter frukost och sedan kastar vi oss ut i spåret. Fina spår på 3 km. Avgiften är 50 kr/person och dag. Vi kör 3 varv före lunch och 3 varv efter lunch. Efter middagen gör jag ytterligare 2 varv i "lampornas sken".

 

23 januari

Återigen -7oC på morgonen. Åkte 3 varv före lunch och fortsatte med 4 varv efter lunch. Körde sedan hem dit vi kom kl. 17 i en temperatur av -9oC. Vi känner oss nöjda med avlagda kilometer i spåren, samt att vi är igång med husbilsåkandet det här året!