Dagbok från en resa till Stockholm i mars 2011

 

Efter en lång, kall och snörik vinter är det äntligen dags för en första utflykt. Vi har bestämt att målet ska bli huvudstaden, Stockholm för att göra ett besök hos N-Å:s bror.

 

 

19 mars

När vi fått allt på plats för denna första resa bär det iväg längs Rv40 till Jönköping. Vägen är bar och fin och det är enbart vid sidan om vägen som snön ligger decimeterdjup på sina ställen. Från Jönköping följer vi E4 längs en isbelagd Vättern. Lunchstopp gör vi vid Brahehus. Parkeringen är bar men snön ligger i meterhöga vallar där den körts ihop. Färden går sedan helt planenligt till Stockholm där vi hittar en parkeringsplats på Löjtnantsgatan. Det är ett välkänt ställe och vi har sovit över där flera nätter så vi känner stället väl.

 

20 mars

Tillbringade dagen i Stockholm. Letade bland min brors bildmaterial för att hitta lämpliga bilder till den berättelse som jag håller på med och som är baserad på hans korrespondens under ca 30 år i Kongo Kinshasa. Britt-Marie gjorde besök på Nationalmuseum. 

 

21 mars

Tittade på lokaler där vi ska hålla öppet hus för min bror i början av juni med anledning av hans 80-årsdag. Lämnade sedan Löjtnantsgatan för den här gången och körde till Strängnäs där vi stannade på den vanliga platsen i småbåtshamnen. Isen ligger fortfarande i hamnen och vi är enda husbilen som övernattar.

 

22 mars

Efter en kort promenad körde vi till Tumbo där vi köpt vår husbil. Diskuterade ”toalettproblem” och tittade på nya bilar. Fortsatte sedan E20/E18 till Björnfallets rastplats. Via Örebro, Karlsborg till Tibro där vi gjorde ett besök på Möbelmuseét. Fortsatte sedan till Hornborgasjöns västsida där vi parkerade på höjden mellan sjön och väg 184, med fin utsikt över trandansen. Kom fram 17.30. 

 

23 mars

Började dagen med att titta på tranorna som kom och landade. Vi är lite tidiga på säsongen, och det har inte kommit så många tranor än. Dagens notering är 550 stycken. Tranorna har fått mycket sällskap av svanar och kanadagäss. Dom skriker också bra! Lunchstället blev Falbygdens ost i Falköping. Besökte en bekant i Skulltorp på vägen hem. Åter hemma kl. 17.15