Utflykt till Torsö och Brommö

 

Juli 28

 

Packade och gjorde klart för en tur till bl. a. Torsö. Fikapaus vid Härene kyrka och sedan mot Torsö. Fick fin plats på Torsö camping.

 

Juli 29

 

Efter en god natts sömn och en stärkande frukost körde vi till Laxhall där vi tog Sveaskogs färja över till Brommö. Promenerade, plockade svamp, fikade och tog slutligen ett dopp innan vi återvände med färjan till Laxhall. Köpte ett par laxmackor på Laxhall. Besökte en friluftsgudstjänst vid Hembygdsgården. Åkte sedan över bron till Sundsörns Gårds Camping. Fin sjöutsikt från plats #1. Fina, fräscha serviceanläggningar. Fin badstrand.

 

Juli 30

 

Lämnade vid 10-tiden. Frukost hade då intagits och BM hade tagit ett dopp i Vänern medan N prövat duscharna i serviceanläggningen. Körde till Mariestad där vi parkerade i hamnen. Gott om plats för husbilar. Besökte domkyrkan, inhandlade bröd. Fikade i husbilen och satte sedan kurs på Hällekis. Körde småvägar. Gjorde stopp vid Forshems kyrka med de fina stenrelieferna. Körde till Hällekis Säteri där BM beundrade växthus, Rosenträdgården och shoppade i Butiken på landet. Fortsatte sedan mot Lidköping. Gjorde ett stopp vid Västerlanda medeltidskyrka och fortsatte sedan till Husaby kyrka. Gjorde också ett besök vid St. Sigfrids källa där Olof Skötkonung döptes. Körde upp på Kinnekulle och parkerade längs vägen på en plats, Dimbo, nära vägen till utsiktstornet. Ska sova här i natt.

 

Juli 31

 

Vaknade till en fin morgon, med stråland utsikt över Vänern och Hällekis. Efter frukost åkte vi till Holmestads kyrka som vi besåg. En något annorlunda kyrka. Tog flera foton på både nuvarande (a, b, e) och tidigare (c, d) inredning. Körde sedan till Lidköping. Parkerade och letade upp affären som säljer Sivans lagrade ostar som vi läst om i GP. Avnjöt några av dessa på nyinköpt bröd från Söderströms konditori tillsammans med lunchsallader från ostaffären.

Besöket på Rörstrands fabriksbutik avlöpte väl = inga inköp!

Körde till Källstorp där vi gick en av vandringslederna som också medförde ett dopp i Vänern. Misslyckades med att komma in på Magnolia trädgården i Bredöl. Den håller öppet onsdag – söndag. Körde vidare till Antens järnvägsstation där vi avnjöt bröd från gårdsbutiken Närebo.

Hemma igen kl. 18.